MENÜ
  • Hakkında
Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek-içecek eğitim merkezi olan MSA,
City & Guilds tarafından dünyanın en iyi iki aşçılık okulu arasında gösterildi. 2010 yılında ise, kurucu Mehmet Aksel uluslararası alanda Yılın Girişimcisi seçilerek Endeavor ödülüne layık görüldü.

2004 yılında kurulan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), verdiği ayrıcalıklı eğitim ile bugün dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında gösteriliyor. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel okul olmasının yanı sıra dünyanın en büyük akreditasyon kurumlarının başında gelen İngiltere kökenli City & Guilds, İskoç SQA ve Pearson/Ed Excel tarafından onaylı Türkiye’deki tek okul. MSA kampüsünde, profesyonel aşçılık ve profesyonel pasta-ekmekçilik eğitim mutfakları, uygulamalı barmenlik ve miksoloji sınıfı ile özel tasarlanmış şarap mahzeni, mutfakseverlere yönelik etkinlikler için tasarlanmış mutfaklar, konularına göre düzenlenerek inşa edilmiş uzmanlık mutfakları, kahve eğitimi sınıfı, seminer odaları, Türkiye’nin ilk ve tek mutfak oditoryumu, ‘Yeme - İçme Konulu Uzmanlık ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ ve yiyecek - içecek tarihi konusunda özel bir koleksiyona sahip müzesi ile Okulun Dükkanı adlı MSA ürünlerinin satış alanı yer alıyor.

Yiyecek-içecek sektörüne eğitimli ve profesyonel işgücü kazandırmak misyonu ile faaliyetlerini sürdüren MSA, senede 1200'ü aşkın profesyonel şef adayını iş hayatına kazandırmakta ve sadece Türkiye’ye değil, dünyanın her yerine şef adayları yetiştiriyor. Kendi işletmesini açma hedefi olan kişilere yönelik düzenlenen Profesyonel yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitim programıyla da, profesyonel işletmecilerin her türlü bilgi ve donanımla yetişmesini sağlıyor. MSA’da profesyonel eğitimlerin yanı sıra mutfakseverlere özel her ay workshoplar düzenleniyor. Dünya mutfaklarından profesyonel pişirme tekniklerine kadar birçok eğitim, MSA eğitmen şef kadrosu tarafından veriliyor. Yılda 400’e yakın mutfak etkinliğinde 20000’i aşkın mutfak meraklısı ağırlanıyor.

Kurum, marka veya şirketlere özel etkinlik, toplantı ve workshoplar organize ediliyor. Bu ekiplere özel menüler hazırlanıyor. Motivasyon toplantıları, basın lansmanları, ürün demo veya çekimlerinin düzenlenebildiği etkinliklerde, 28 kişi profesyonel şefler ile aynı anda çalışabiliyor. MSA kampüsünde yer alan Electrolux Auditorium, yalnızca MSA öğrencileri ve mezunlarının değil, Türkiye’nin ve hatta dünyanın sektör oyuncularının sayısız başlıkta faydalandığı, şaşırtan mükemmellikteki teknik altyapısı, benzersiz mutfak donanımı ve harika bir deneyim yaşatacak konfor standartları ile parmak ısıtıyor. Yiyecek-içecek alanında AR-GE projeleri, menü ve ürün geliştirme, insan kaynakları desteği veren MSA, bugüne kadar 300’ün üzerinde marka ile kurumsal etkinlikler ve özel mutfak projeleri gerçekleştirdi.

Hakkımızda Video